1. Kerala backwaters, kuva: Helena
Perheentupa
2. Kiinalaiset kalastusverkot, Cochin, Kerala, kuva: Helena Perheentupa,
3. Manek Chawk, Mandavi, kuva: Helena Perheentupa
4. Seinaämaalauksia, Haveli, kuva: Pirjo Alhola

 

 

 

 

In English->

 

Yhteystiedot

 

Tapahtumat ja uutiset

 

Linkkejä

 

Hallitus

 

Etusivu

Tapahtumat & uutiset


Päivitetty 18.02.2018

Kevään ohjelmaa->

Esitelmäsarja Ayurvedasta 17.1. - 28.2.2018

Ainutlaatuinen luentosarja Intian klassisiin hoitoihin järjestetään Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6, Helsinki. Katso tarkemmat tiedot alta.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: culture.helsinki@me.gov.in tai 09 2289 9124.

Ayurveda 


Sivun alkuun->

Valokuvaaja Raghu Rain valokuvanäyttely Suomessa

31.1.2018 avataan intialaisen maailmankuulun valokuvaajan Raghu Rain valokuvanäyttely Pääpostitalossa, Helsingissä, valokuvaliike Rajalassa klo 15. Näyttelyn avaa Intian suurlähettiläs Vani Rao.

Raghu Raita, s. 1942, kutsutaan Intian valokuvauksen isäksi. Hän on kuvannut maataan yli 50 vuoden ajan ja julkaissut useita kirjoja. Hän on ansioitunut katuvalokuvaaja, mutta on kuvannut myös esimerkiksi Dalai lamaa, Äiti Teresaa ja Bhopalin kemikaalionnettomuutta.

Rai on ollut merkittävän Magnum Photos -kuvatoimiston jäsen vuodesta 1977 ja Magnumin perustajan Henri Cartier-Bressonin suojatti. Hän on toiminut World Press Photo -kilpailun tuomaristossa kolmesti.

”Not only does the film touch upon the tender relationship between the father and daughter but portrays a lesser known side of India's most acclaimed photojournalist, whose career spans over 50 years.”

– Designfabric.in

 Ohjaajan omin sanoin:

”Pienen linnun oli lähdettävä pesästään, ja kun eron hetki läheni, hänen sydämensä värisi ja vajosi alamaihin, eikä lintu tiennyt miksi. Niin hän kuitenkin vaelsi kaukaiseen maahan ja ajatteli isäänsä usein. Isä oli opettanut hänet lentämään, mutta ihan ensin isä oli opettanut hänelle sulkapeitteen salat.”

”Enemmän kuin mitään muuta, tämä on kurkistus Raghu Rain elämään, tuohon legendaariseen valokuvaajaan, joka eli Intian parhaiden ja rankimpien aikojen läpi, ja piti elossa hetket, jotka edelleen saavat meidät nöyrtymään. Raghu Rain, jolla on jalat tiukasti maassa ja joka on rehellinen, hyvä mies – ja onneksi myös minun isäni.”

Lisätietoja:

https://www.facebook.com/RaghuRai/
https://pro.magnumphotos.com/


RAghu Rai


Sivun alkuun->

Raga Vedika – Intian klassisen musiikin luentosarja 1.2. - 1.3.2018
Tutustumme Intian klassiseen musiikkiin asiantuntijoiden johdolla. Paikka Musiikkitalon auditorio, Mannerheimintie 13 A, Helsinki. Ilmoittaudu numeroon 09 2289 9124 tai sähköpostilla: culture.helsinki@mea.gov.in

Raga Vediga

Sivun alkuun->


Conference on Sanskrit Texts:
Philosophical, Narrative and Aesthetic Traditions


The Embassy of India is organizing an conference on Sanskrit Texts on 23 - 24 March 2018 at Hall 309, Tieteiden talo, Kirkkokatu 6.

For registration Embassy of Incia by email: itm.helsinki@ mea.gov.in
or by phone 09-2289 9117.

Sanskrit seminaari

Sivun alkuun->Myös Intia-Suomi -lippupinssejä on jäjellä hintaan 2 euroa. Tilaukset Markulta.

Markku Lemmetty Sivun alkuun->